Вибір рубрики

У фермерстві жіноче обличчя

09.02.2024

Традиційно, коли ми думаємо про фермерські господарства, уявляємо чоловіків на чолі цих справ. Але останніми роками все більше жінок кидають виклик цим стереотипам і з успіхом займаються фермерством. І не просто займаються, а розвивають напрямки з великою доданою вартістю, створюючи крафтові продукти та інші цікаві речі.

Особливо вражаюче, що після початку повномасштабної війни роль жінок у фермерстві значно зросла. Щороку їхня кількість збільшується як мінімум на 2%! “Рада жінок-фермерок” з Запорізької області, наприклад, налічувала 300 членок до початку війни, у той час як у регіоні було 3,255 сільгосппідприємств, і 18% з них вела жіноцтво.

Ольга Мізіна, заступниця Голови “Ради жінок-фермерок”, каже, що словами не передати, наскільки вона захоплена сміливістю та внеском українських жінок-фермерок. І їй важко не погодитися, бо жіноче фермерство в Україні – це не тільки про традиційне господарювання, а й про розробку продуктів з вищою доданою вартістю та нішевих продуктів. Жінки займаються овочівництвом, ягідництвом, створюють мариновані, ферментовані та сушені продукти, виробляють лікарські трав’яні чаї, розвивають зелений туризм і крафтові майстерні.

Отже, це дуже круто – спостерігати, як жінки не просто входять у сферу фермерства, а й перетворюють її, додаючи нові грані та можливості. Це справжнє свідчення сили, винахідливості та впевненості жінок-фермерок України!

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше