Вибір рубрики

У фермерстві жіноче обличчя

09.02.2024

Традиційно, коли ми думаємо про фермерські господарства, уявляємо чоловіків на чолі цих справ. Але останніми роками все більше жінок кидають виклик цим стереотипам і з успіхом займаються фермерством. І не просто займаються, а розвивають напрямки з великою доданою вартістю, створюючи крафтові продукти та інші цікаві речі.

Особливо вражаюче, що після початку повномасштабної війни роль жінок у фермерстві значно зросла. Щороку їхня кількість збільшується як мінімум на 2%! “Рада жінок-фермерок” з Запорізької області, наприклад, налічувала 300 членок до початку війни, у той час як у регіоні було 3,255 сільгосппідприємств, і 18% з них вела жіноцтво.

Ольга Мізіна, заступниця Голови “Ради жінок-фермерок”, каже, що словами не передати, наскільки вона захоплена сміливістю та внеском українських жінок-фермерок. І їй важко не погодитися, бо жіноче фермерство в Україні – це не тільки про традиційне господарювання, а й про розробку продуктів з вищою доданою вартістю та нішевих продуктів. Жінки займаються овочівництвом, ягідництвом, створюють мариновані, ферментовані та сушені продукти, виробляють лікарські трав’яні чаї, розвивають зелений туризм і крафтові майстерні.

Отже, це дуже круто – спостерігати, як жінки не просто входять у сферу фермерства, а й перетворюють її, додаючи нові грані та можливості. Це справжнє свідчення сили, винахідливості та впевненості жінок-фермерок України!

Схожі новини:

10.05.2024

Унікаліна можливість для розвитку бізнесу

Проєкт «Фермер, є кредит» відкриває унікальні можливості для розвитку бізнесу, і фермер Євгеній Буткевич став...

Детальніше

10.05.2024

Біологічні технології вирощування рослин

Через високі ціни на мінеральні добрива фермери все частіше переходять від інтенсивних технологій вирощування до...

Детальніше

10.05.2024

Олії на смак кожної господині

Попри прогнози зменшення врожаю соняшника, його ціни залишаються стабільними через надлишок сої на світовому ринку....

Детальніше