Вибір рубрики

Варив вересовий ель

20.04.2024

Захоплююча новина прилетіла прямісінько з Закарпаття! Михайло Ганічка, майстер пивоваріння з мукачівської крафтової пивоварні «Графська», замахнувся на щось неймовірно круте – він варив вересовий ель! Це як подорож у часі, тільки через келих пива. Федір Шандор, який є не тільки військовим ЗСУ, але й професором та президентом туристичної організації «Закарпаття», розкрив карти. Виявляється, вересовий ель – це давня історія, ще з часів, коли на острові Рам у Шотландії місцеві мудреці міксували зерно з вересом, і це було аж 2000 років до нашої ери!

Але чому верес, запитаєш ти? Ця тоненька гіркота вересу давала напою ту саму балансову гармонію, роблячи його солодко-торф’янистим та водночас додаючи вишуканий квітково-трав’янистий аромат. І все це завдяки fogg – білому пилку, що огортає суцвіття вереса.

Ось так, зроблено всього 200 літрів цього чарівного напою. Це як квиток у минуле, де смак і аромат напою могли розповісти більше про історію, ніж будь-яка книга.

Схожі новини:

03.05.2024

Тестування різноманітних сортів культур

Вже цього року група «Агротрейд» відзначиться надзвичайно масштабним планом досліджень, адже вони збираються провести 411...

Детальніше

03.05.2024

З’явилися перші сходи картоплі

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо...

Детальніше

03.05.2024

Один із найкращих вишів України

Сумський національний аграрний університет потрапив до переліку 25 найкращих вишів України, чого вдалося досягти завдяки...

Детальніше