Вибір рубрики

Вибір саджанців винограду

10.02.2024

О, якщо ти мрієш про власний виноградник, навіть живучи в місцях з морозними зимами, то у мене є для тебе кілька лайфхаків! Перше і головне – вибір саджанців. Зверни увагу на морозостійкі сорти, які не потребують додаткового укриття на зиму. Херсонський, наприклад, може стати твоїм вибором, адже його дозрівання не перевищує 120 днів.

Для посадки шукай місце, де твої виноградні лози будуть захищені від холодних північних та західних вітрів – біля південної або південно-східної стіни будинку це буде ідеально. Пам’ятай, місце має бути добре освітлене сонцем, а грунт – легким і не надто багатим на поживні речовини. Важливо, щоб місце посадки було захищене від стікання дощової води і не було схильним до заметів.

Коли справа доходить до самої посадки, тримай саджанець у контейнері до того моменту, поки коріння не почне пробиватися через отвори на дні – це знак, що він готовий до переїзду в грунт. При посадці біля будівлі зроби яму якомога ближче до стіни, особливо якщо це опалювальна стіна – твої виногради оцінять це тепло.

І останній секрет успіху – висаджуй виноград на високі гряди з ухилом для забезпечення дренажу та захисту кореневої системи. Це не тільки сприятиме здоров’ю винограду, але й допоможе уникнути перезволоження. Такі прості кроки допоможуть тобі створити ідеальні умови для вирощування винограду, навіть у холодному кліматі.

Схожі новини:

11.05.2024

Смачна Волинська картопля

Цього року площі під картоплею в СОК «Волинська картопля» зросли на третину, особливо для сорту...

Детальніше

11.05.2024

Полуниця на столі у кожній оселі

Цього року ціни на полуницю на львівському ринку «Шувар» варіюються від 35 до 80 гривень...

Детальніше

11.05.2024

Ярі культури Черкащини

Аграрії Черкащини плідно попрацювали і вже завершили посів ярих зернових і зернобобових культур, як от...

Детальніше