Вибір рубрики

Вирощуватимемо горох для Китаю

03.02.2024

Україна на порозі чогось дуже нового – ми можемо почати експортувати горох до Китаю. Китайська сторона вже підписала потрібний фітосанітарний протокол, і зараз Держпродспоживслужба активно над ним працюють. Про це всі дізналися на Agro Ukraine Summit, де президентка Співтовариства виробників та споживачів бобових, Антоніна Скляренко, поділилася цією новиною.

Антоніна Скляренко також додала, що це велика новина для наших агровиробників, адже вони сподіваються, що такий крок стане чудовим поштовхом для збільшення вирощування гороху та розширення посівних площ. Цілих три роки Мінагрополітики, Держпродспоживслужба та Співтовариство працювали над втіленням ідеї.

За даними Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», Китай вже займає 10% в українському експорті агропродовольства. Так що, можливість експортувати горох туди – це величезний крок вперед.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше