Вибір рубрики

Вирощують і випускають на волю зайчат

22.06.2024

На Полтавщині лісівники знайшли спосіб підтримувати природу – вони займаються вирощуванням зайця сірого. Цієї весни в їхньому господарстві народилися кілька десятків маленьких зайченят, які незабаром вирушать у дику природу.

“Зараз ми маємо 20 маленьких зайчиків, які поки що живуть у спеціальних умовах. Коли вони підростуть, частину залишимо для розведення, а решту випустимо на волю,” – розповідають у Слобожанському лісовому офісі. Цього року лісівники очікують появу близько 40 молодих зайців. Кожного року приблизно така кількість зайців повертається до природних угідь району.

Зайцями сірими тут займаються в експериментальному вольєрному господарстві Приміського лісництва ДП “Ліси України”. Уже майже десять років завдяки ентузіазму та любові до своєї справи мисливствознавця Володимира Плєми, тут розводять і випускають у природу зайців, щоб підтримати та збільшити їхню популяцію.

Окрім цього, нещодавно у заповіднику на Тернопільщині помітили кошеня рідкісного червонокнижного лісового кота, що свідчить про успіхи у збереженні дикої фауни в Україні.

Тож, завдяки таким зусиллям, наші ліси стають багатшими на звірят, і ми маємо більше шансів побачити зайчика на прогулянці природою.

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше