Вибір рубрики

Захист насінневого матеріалу ячменю

01.02.2024

Формуючи систему захисту, не забувайте, що перший елемент— це захист пшениці та ячменю від сажкових хвороб. Збиток від летючої сажки має і явні, і приховані втрати. Явні втрати — це повна руйнація колосу. У такому випадку настають приховані втрати від сажки. Збудник порушує нормальне проходження біохімічних процесів рослинної клітини, внаслідок чого спостерігається погана виповненість зерна, зниження маси тисячі насінин, а також укорочення колосу, зниження озерненості, зменшення загальної та продуктивної костистості рослин.

Пам’ятаймо, що життєвий цикл летючих сажок, як правило, — два роки. І в рік ураження ми не бачимо характерних симптомів, а за два роки відсоток ураження різко зростає, і хвороба розвивається в геометричній прогресії.

На момент висіву відрізнити здорове насіння від ураженого неможливо. Уражене насіння зберігає схожість, а отже, і патологічний потенціал протягом щонайменше трьох років.

За матеріалами AgroPortal

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше