Вибір рубрики

Збільшення площ амаранту

19.02.2024

Олександр Дуда, керівник Асоціації виробників амаранту, вважає, що Україна має всі шанси стати світовим лідером у вирощуванні амаранту. Він поділився своїми думками під час міжнародної конференції, присвяченої сталому агробізнесу. За його словами, хоча амарант і вирощують у таких країнах як Індія чи Перу, але це не великі промислові площі. Україна, зі своїм кліматом, ґрунтами та кваліфікованими фермерами, має усе необхідне для промислового вирощування цієї культури.

Олександр нагадав, що амарант вже понад 8 тисяч років вирощується людьми і врятував їх не раз, включно з часами голодомору. Він вважає амарант однією з найбільш обіцяючих культур для України, особливо враховуючи, що ринок амаранту щороку зростає на 12%.

У цьому році Асоціація планує збільшити посівні площі амаранту та підняти закупівельну ціну до 30 тисяч за тонну, щоб заохотити фермерів включати амарант у свою сівозміну. Отже, здається, амарантова галузь в Україні стоїть на порозі великих змін, і це може дати країні шанс вийти на світовий ринок як на лідера у вирощуванні цієї унікальної культури.

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше