Вибір рубрики

Збільшення виробництва молока

10.02.2024

Сільськогосподарські підприємства нарощують оберти в продуктивності надоїв молока, і це дійсно важливо. Тарас Висоцький, перший заступник Міністра Мінагрополітики, поділився цією новиною, кажучи, що в 2023 році виробництво молока зросло майже на 6% порівняно з попереднім роком. Це відкриває широкі перспективи не тільки для внутрішнього ринку, а й для експорту, особливо з огляду на наш успішний досвід торгівлі з ЄС.

Але є одна турбота – зменшення кількості великої рогатої худоби. Це трохи стривожує, але не час сумувати, бо уряд вже має план дій! Для фермерів, які тримають від 3 до 100 корів, на 2024 рік передбачена державна підтримка – 7 тисяч гривень на одну голову. І є Концепція Державної цільової економічної програми розвитку тваринництва до 2033 року, над якою триває робота.

Так що, якщо ти в сфері молочного бізнесу або просто любиш свіже молоко, у нас є для тебе добрі новини. Виглядає на те, що майбутнє молочної галузі в Україні обіцяє бути яскравим і насиченим, як і саме молоко!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше