Вибір рубрики

Зменшення собівартості виробництва

29.12.2023

За нинішних економічних умов у господарствах планують зменшення собівартості вирощування агрокультур. Завдання також полягає у максимальному збереженні врожайності та якості зерна.

У складних економічних та погодних умовах аграрії всіляко мають намір зменшити кількість добрив на 30-40%. Приблизно четверту частину від планової кількості вноситимуть восени і втричі більше весною.

Менш затратними культурами у споживанні добрив будуть соняшник, соя, горох, тощо. Важко прогнозованими у зменшенні добрив є жито, ячмінь, ріпак. Для досягнення кращих результатів пропонується сівообіг усіх цих культур приблизно у рівних пропорціях площ.

Не викликає сумніву, що всі види підкормки мають позитивний результат. Позакореневе живлення рослин може додати збільшення врожайності на 7-10%. Доповненням до мінеральних добрив можна вважати курячий послід. Допомогою аграріям можуть слугувати і вчасно висіяні та зароблені у грунт сідерати.

Якісний посівний матеріал та обробка грунтів, впровадження новітніх технологій та правильно проведена культивація земель також сприяє збільшенню врожайності агрокультур.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше