Вибір рубрики

Зменшилась кількість виробників вівса

26.01.2024

Останніми роками органічному ринку України притаманна тенденція до зниження кількості виробників органічного вівса і проса і, відповідно, зменшення площ під культурою.

Про це розповів провідний фахівець із сертифікації «Органік Стандарт» Василь Шукалович під час вебінару «Зелені Агро Рішення. Органічна сертифікація: вимоги європейського та українського законодавства».

«Очевидно, що така тенденція зумовлена зниженням попиту на європейському ринку саме на групу ярих зернових, тому що ці культури займають ключове місце в сівозмінах європейських фермерів і, маючи дотації, вони можуть забезпечити обсяги ринку ЄС самостійно. Тому експорт вівса, як і всіх ярих зернових, до Європейського Союзу зменшується», — зазначає Василь Шукалович.

Стосовно проса, то ця культура підв’язана в експорті до певних світових ланцюгів постачання, і зменшення попиту на цей продукт свідчить про переорієнтацію ринку на інші види продукції.

За матеріалами AgroPortal.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше