Вибір рубрики

Зміни на ринку зерна

02.06.2024

Цього року на українському ринку зерна знову відбуваються важливі зміни. Як розповідає Олександр Головін, комерційний директор компанії Kernel на Agro Ukraine Summit 2024, війна та логістичні складнощі спочатку перекосили ринок на користь покупців. Тепер же ситуація повертається до звичного стану, де основну роль відіграють саме виробники.

Олександр зазначає, що останні два роки були складними для аграріїв, але повернення ринку до класичної моделі, де виробник відновлює свої позиції як основний гравець, вносить впевненість та стабільність. Таке зміщення дозволить фермерам бути впевненими в тому, що вирощена продукція знайде свого покупця, адже Україна має всю потрібну інфраструктуру для ефективного експорту зерна.

Додатково Олександр повідомив, що Kernel відновлює програму співпраці з місцевими агровиробниками за форвардними контрактами, що також сприятиме стабілізації ринку та підтримці аграріїв.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше