Вибір рубрики

Зимівля ріпаку, соняшнику і пшениці

12.05.2024

У «ТАС Агро» оцінюють сезон 2024 як задовільний, хоча ще рано говорити про точний врожай. Генеральний директор компанії Олег Заплетнюк зазначив, що культури наразі виглядають непогано: пшениця та ріпак у хорошому стані, навіть попри теплу погоду та дещо незвичний ріст ріпаку.

Пшеницю добре підживили азотом, провели боронування, видалили бур’яни та застосували рістрегуляцію. На ріпаку завершили обробку під час цвітіння, а всі інші процедури виконали раніше.

Соняшник зійшов на всій засіяній площі, кукурудзу та сою ще досівають, тому оцінити їх поки рано. Аналіз ґрунтів показав, що наприкінці квітня в метровому шарі доступно 160-200 мм вологи. Якщо не буде аномальних погодних умов, ріпак дасть хороший врожай, а з пшеницею ще варто попрацювати.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше